• Simple with a drone
Vi tvättar 5-8 gånger snabbare än traditionella fasad/ tak tvättare

FAQ

Q: Varför är det viktigt att hålla taket och fasad rent? Kan man inte bara låta mossan, svartmögel, sot sitta kvar?
A: Under mossan samlas fukt och risken för frostsprängning ökar som skadar takpannorna. Mossan växer dessutom gärna i skarvar och hjälper då fukten att krypa in under takpannorna, vilket kan leda till att läkten blir fuktig och rötskadad. Ett rent tak har längre livslängd.

Q: Kan man inte bara tvätta av taket/ fasaden med högtryckstvätten?
A: Vi rekommenderar att man inte gör det eftersom tvättning med högtryck nöter och kan skada ytskiktet på takpannorna/ fasaden.  Det som oftast ska tvättas bort på en fasad är påväxt som lav, alger etc. Då detta är levande organismer krävs att man får död på rotsystemet annars är det som att raka sig (det växer ut snabbt igen). Högtryckstvätt tvättar bara bort synlig påväxt.Det dröjer dessutom inte så länge innan påväxten kommer tillbaka om man inte behandlar taket eller fasaden.
Dessutom är det ett riskfyllt jobb att gå, klättra på stege för att rengöra tak/fasad och du kan skada både dig själv och takpannorna/ taket eller fasaden.

Q: Jag ska måla om mitt hus, räcker det att jag tvättar det innan?
A: Tvättmedel tar bort smuts, men det avdödar inte den påväxt och sporer som finns på fasaden. Det tar 1-2 dagar innan påväxten avdödats. Om du inte behandlar fasaden med vår fasadvård innan tvätt så finns risk att svartmögel och grönalger fortsätter växa under den nya färgen. 

Q: Etsar våra produkter på glas?
A: Nej, det gör dem inte!

Q: Hur påverkar våra  produkter naturen?
A: Våra produkter bryts naturligt ner och är skonsamma mot naturen.

Q: Det finns fortfarande vitlav kvar, hur kommer det sig?
A: Det tar upp till 1,5 - 2 år innan vitlaven försvinner, den sitter väldigt hårt. 

Q: Ultrarent vatten?
A: Ultrarent vatten är definitionsmässigt vatten med en konduktivitet på < 0,1 µS. Det innebär att vattnet är helt fritt från lösta fasta ämnen som t.ex. salter  kalk, mineraler och är dessutom avjoniserat. 
Vi tillverkar själva vårt ultrarena vatten. Detta för att få det så färskt som möjligt eftersom effekten avtar med tiden.
Glasrutor behöver inte ens torkas, då det ultrarena vattnet inte lämnar kalkfläckar eller avlagringar. Vi kan därmed tvätta dina fönster oavsett höjd med vår drönare  i direkt solsken och fortfarande leverera ett perfekt resultat.

Q: Hur går det till att tvätta hus med  drönare och lågt tryck?
A: Desinficering, miljövänliga självrengörande medel skummas på fasaderna för att komma åt påväxt som lav, alger etc. Då detta är levande organismer krävs att man får död på rotsystemet annars är det som att raka sig (det växer ut snabbt igen)  Desinficering av en fasad är en aktiv behandling som verkar över tid sen spolas fasade av med kallt eller varmt vatten beroende på fasad och omständigheter. Medlet fortsätter att verka efter avspolningen och uppnår sin fulla effekt efter cirka 3 månader. Givetvis kan vi använda ultrarent vatten om så önskas eller att fasaden kräver det.